Chefsbytena behöver inte förbättra något

Lördag 06 juni 2009 11:05 Mattias Pettersson

-Ingenting har förändrats till det bättre!

Vi har för långa tjänster och det kommer inte bli bättre bara för att vi får nya chefer. Busslink byter nu ut sina generaler, men orderna är dom samma. Busslink är ett multinationellt företag som jobbar på entreprenad åt landstinget. Vid upphandling går kontrakten till det företag som lägger billigast anbud. Enda sättet för Busslink att gå med vinst är att minska personalkostnaderna.

Dom nya cheferna kommer därför att fortsätta pressa oss att jobba ännu billigare och ytterligare försämra relationerna till oss. Lyckas dom spara pengar åt företaget kommer dom få ha kvar jobbet, annars kommer dom bytas ut igen.

Vi bussarbetare (förare, mekaniker, rangerare mfl) är de enda viktiga verktygen företaget har. Det är vi som jobbar ihop Busslinks miljonvinster. Byråkraterna och cheferna gör det inte. Därför bör vi arbetare hålla ihop och ställa krav. Vi måste kämpa oss till förbättringar. Vi ska inte hålla tyst när nya ledningen kommer med nya tjänster. Vi måste organisera oss nu och kämpa för våra rättigheter.

Vi i syndikalisterna vet vilken vår motpart är. Vi står oberoende av arbetsköparna, till skillnad från LO/Kommunal som har gemensamma företag med dom, gemensamma styrelser, kollektivavtal och fredsplikt.

Tjänsterna med obetald arbetstid är överenskomna mellan Bussarbetsgivarna och Svenska Kommunalarbetarförbundet i ett gemensammt kollektivavtal. Vi har inte skrivit under det avtalet - alltså kan vi ta strid mot det. Vi bjuder in dig kära kollega att samarbeta med syndikalisterna och kämpa mot den obetalda arbetstiden. Om företaget vill spara pengar kan man göra det på byråkrati och chefer!

Vi kämpar för att all arbetstid ska vara betald! Vi vill ha bättre arbetstider, 6 timmars arbetsdag, högre lön och 35 dagars semester.

Företaget måste ha en service för att hjälpa sjuka anställda. En så enkel grej som gratis kaffe och frukt på alla rastplatser och subventioner av restaurangen kan ge oss en känsla av att företaget bryr sig om oss och få oss att må bättre. Stressen måste ner. Förut hade man 20-30 minuter att umgås med sina kollegor varje dag. Nu jobbar vi ensamma och isolerade. Det leder till att vi mår sämre och hälsan tar stryk.

Kom på vårt öppna möte och gör din röst hörd!
Lördag 13:e juni klockan 10-12
På Solna LS lokal
Skogsbacken 13 nb (butikslokalen)
Tunnelbana Näckrosen
Intressanta gäster kommer dyka upp!

LAST_UPDATED2